info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Fizika e trishtimit

1,050 L

Duke përdorur mitin e Minotaurit si vorbullën e të gjithë veprës, e cila mund të quhet edhe roman, autori ndërton një labirinth rrëfimesh rreth personazhit kryesor, familjes dhe miqve të tij. Rrëfimi kapërcen nga epoka në epokë dhe nga pikëpamja në pikëpamje, duke na shpërfaqur kështu pa filtra mendësinë dhe estetikën e europianolindorëve.

Bli

 

Autori: Georgi Gospodinov
Përkthyes: Milena Selimi
Vepra: Fizika e trishtimit


Kategoria:

Duke përdorur mitin e Minotaurit si imazhin e tij organizues, autori ndërton në roman një labirinth tregimesh rreth familjes së personazhit kryesor, duke u hedhur nga epoka në epokë nga pikëpamja në pikëpamje, duke eksploruar mendësinë dhe estetikën e europianolindorëve. Nëpërmjet empatisë patologjike personazhi arrin të trupëzohet në historitë e të tjerëve, duke na sjellë një larmi ngjarjesh, që zënë fill që nga periudhat parahistorike.

Një mënyrë e jashtëzakonshme lëvizjeje, siç është historia e gjyshit të tij që mbetet aksidentalisht  në një mulli, – një histori jashtëzakonisht gazmore, ‒ apo paragrafi mbi tmerrin e pyetjes “si jeni?” . “Fizika e Trishtimit” është një libër ku mund të strehoheni, të banoni  duke gjurmuar lidhjet , duke ndjekur rrëfimtarin  që të bën të humbasësh në histori të ndryshme, me Minotaurin e pikëlluar dhe të keqkuptuar në qendër të të gjitha gjërave.

Ashtu si vepra e Dave Eggers-it, Tom McCarthy-it dhe Dubravka Ugresic-it, “Fizika e trishtimit” është një vepër që ju tërheq me strukturën e saj unike, shqetësimet, humbjet dhe tregimet mahnitëse.

“Një libër i çuditshëm dhe i lexueshëm, i cili në mënyrë të kujdesshme lë të kuptohet për zbrazëtinë dhe trishtimin në thelbin e saj.” – New York Times

Autor:

Georgi Gospodinov

Botues:

Albas

Përktheu:

Milena Selimi

Viti i botimit:

219

Faqet:

306

ISBN:

978-9928-311-00-9

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Fizika e trishtimit”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + seventeen =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X