info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Piktori

980 L

Në fletët e mëdha të këtij libri të shkrimtarit italian për fëmijë, Xhani Rodari, piktori i varfër, që s’ka asnjë lek për të blerë ngjyra, paraqitet si një siluetë e bardhë në sfondin gri. Nëse e nxitni fëmijën të shkruaje këtë tekst në formë poezie, do ta shikoni se do të dalë një vjershë me strofa dhe rimë.

Bli

Në fletët e mëdha të këtij libri të shkrimtarit italian për fëmijë, Xhani Rodari, piktori i varfër, që s’ka asnjë lek për të blerë ngjyra, paraqitet si një siluetë e bardhë në sfondin gri. Nëse e nxitni fëmijën të shkruaje këtë tekst në formë poezie, do ta shikoni se do të dalë një vjershë me strofa dhe rimë. Libri është dizajnuar në mënyrë të tillë që fjala dhe figura të krijojnë një sfond të përbashkët për dhënien e mesazhit artistik. Pasi të kenë shkruar poezinë me ndihmën e të rriturve, ata mund ta mësojnë atë përmendsh. Gjithashtu, duke u nxitur nga imazhet e këtij libri, ata mund të pikturojnë vetë figurat e librit, madje dhe të tjera, me të gjitha ngjyrat që kërkon te piktori: blunë, të verdhën, të gjelbrën, kafen, të kuqen. Ashtu si piktori, fëmijët do ta kuptojnë se për të arritur diçka, më parë duhet ta kërkojnë brenda vetës.

Autor:

Gianni Rodari

Botues:

Albas

Përktheu:

Sofiana Filipi

Viti i botimit:

2012

Faqet:

28

ISBN:

978-608-237-008-8

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Piktori”

Your email address will not be published.

2 × 2 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X