info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Stralisku

550 L

“Stralisku”, një prej romaneve më të rëndësishme të autorit italian Roberto Piumini, rrëfen miqësinë që krijohet midis një piktori të shquar, të cilit i kërkohet të punojë një vepër dhe djalit të vogël të porositësit të veprës.

Bli

“Stralisku”, një prej romaneve më të rëndësishme të autorit italian Roberto Piumini, rrëfen miqësinë që krijohet midis një piktori të shquar, të cilit i kërkohet të punojë një vepër dhe djalit të vogël të porositësit të veprës. Madurerin, një adoleshent inteligjent, e ka mbërthyer një sëmundje e pashërueshme, e cila e detyron të qëndrojë i mbyllur mes mureve të dhomave të tij. Sakumati është piktori, të cilit i kërkohet t’i pikturojë këto dhoma, duke ia sjellë djaloshit gjithë botën brenda mureve. Por ajo që do të ndodhë midis tyre, është krejt e papritur edhe për ata vetë. Ndërkohë që njëri pikturon dhe tjetri rrëfen dëshirat e veta, mes dy personazheve kryesore do të lindë një miqësi e fortë, që kapërcen edhe vetë jetën. Peizazhet jetojnë, marrin frymë, shfaqen dhe zhduken në faqet e mureve të dhomave, duke ngjizur frymëmarrjen e natyrës në muret e ftohta. Stralisku është një bimë, një lule-xixëllonjë, e krijuar nga imagjinata e Madurerit, e cila regëtin dhe shuhet, ashtu si edhe vetë fëmija. Roberto Piumini, me këtë roman të shkurtër dhe magjik, na zbulon se dashuria nuk është vetëm një lidhje gjaku, por edhe një lidhje befasuese dhe e vërtetë mes njerëzve, që dinë të falin paqe, mbështetje dhe emocione te të tjerët.

Autor:

Roberto Piumini

Botues:

Albas

Përktheu:

Rigel Rizaj

Viti i botimit:

2017

Faqet:

112

ISBN:

978-9928-02-981-2

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Stralisku”

Your email address will not be published.

nineteen + one =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X