info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Struktura të dhënash

1,200 L

Kur flasim për strukturë të të dhënave, duhet të kemi parasysh jo vetëm mënyrën e organizimit të të dhënave në kujtesën qendrore (RAM) ose në diskun e ngurtë (Hard Disk) por edhe ndikimin e tyre në mënyrën e koncetimit të algoritmit.

Bli

Kategoritë: ,

Kur flasim për strukturë të të dhënave, duhet të kemi parasysh jo vetëm mënyrën e organizimit të të dhënave në kujtesën qendrore (RAM) ose në diskun e ngurtë (Hard Disk) por edhe ndikimin e tyre në mënyrën e koncetimit të algoritmit.

Strukturimi i goditur i të dhënave krijon mundësi për ndërtimin e algoritmeve sa më efektive. Mund të thuhet se strukturimi i të dhënave dhe algoritmi i përdorur për ndërtimin e programit, ndikojnë dukshëm te njëri tjetri. Një strukturim i caktuar i të dhënave, në njëfarë mase, përcakton edhe një algoritëm, si dhe anasjelltas, një algoritëm patjetër nënkupton një strukturim të të dhënave që ai përpunon.

Autor:

Ilia Ninka

Botues:

Albas

Viti i botimit:

2016

Faqet:

252

ISBN:

978-9928-02-703-0

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Struktura të dhënash”

Your email address will not be published.

17 + 1 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X