info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Ëndrra e Walacek-ut

800 L

Piktori i famshëm zvicerano- gjerman, Paul Klee, veprën e tij Alphabet I (1938), e pikturoi mbi faqen sportive të gazetës zvicerane National Zeitung. Shkronja O e alfabetit ra mbi emrin e qendërsulmuesit Genia Walacek, duke e fshirë përgjysmë.

Bli

Piktori i famshëm zvicerano- gjerman, Paul Klee, veprën e tij Alphabet I (1938), e pikturoi mbi faqen sportive të gazetës zvicerane National Zeitung. Shkronja O e alfabetit ra mbi emrin e qendërsulmuesit Genia Walacek, duke e fshirë përgjysmë.

Kjo pikturë përbën pikën e nisjes, por edhe boshtin rreth të cilit sillet romani Ëndrra e Walacek-ut. Duke u nisur nga ky përkim, autori gërsheton dy fate: atë të piktorit “të pazakontë”, Paul Klee-së, i cili, i shtrënguar nga regjimi nazist, braktis Gjermaninë dhe strehohet në vendlindje, në Zvicër; dhe atë të një futbollisti njëherë e një kohë të famshëm, dhe sot gati të harruar, Genia Walacek-ut, të cilin Klee-ja e shpëtoi nga skutat e harresës.

Autor:

Giovanni Orelli

Botues:

Albas

Përktheu

Mimoza Hysa

Viti i botimit:

2021

Faqet:

144

ISBN:

978-9928-332-41-7

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Ëndrra e Walacek-ut”

Your email address will not be published.

seventeen + 5 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X