info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Pikaso

550 L

Lindi në Malaga të Spanjës më 1881. I ati, mësues vizatimi, e udhëhoqi në hapat e tij të parë artistikë. Ai do të bëhej një nga figurat më përfaqësuese dhe më me ndikim të artit të shekullit XX.

Bli

Lindi në Malaga të Spanjës më 1881. I ati, mësues vizatimi, e udhëhoqi në hapat e tij të parë artistikë. Ai do të bëhej një nga figurat më përfaqësuese dhe më me ndikim të artit të shekullit XX. Vepra e Pikasos është nga më origjinalet dhe qe ndër artistët më prodhimtarë e krijues të të gjitha kohërave (vizatime, piktura, qeramikë, skulpturë, kostumografi, balet etj.) Jeta e tij artistike kaloi nëpër disa faza: përiudha blu, rozë dhe parakubiste, kubiste… Edhe sot e kësaj dite shfaqet në muzetë kryesorë të botës dhe, veçanërisht, në atë monografik të Parisit, Barcelonës dhe Malagës, përveç atij të Mbretëreshës Sofia në Madrid, ku është e ekspozuar Guernika, një tablo gjigante që denoncon tmerret e luftës.

Autor:

Eva Bargallo

Botues:

Albas

Përktheu:

Sidita Gjipali

Viti i botimit:

2015

Faqet:

64

ISBN:

978-9928-02-442-8

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Pikaso”

Your email address will not be published.

3 × one =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X