info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Retorika e përgjithshme figurat e komunikimit

1,000 L

Historia e ideve, njëlloj si historia politike, shënon perëndime dhe restaurime, shfronësime dhe rikthime. Nëse dikush do të pohonte, dhjetë vite të shkuara, se retorika do të bëhej sërish një disiplinë e rëndësishme, mund të dukej qesharak.

Bli

Kategoritë: ,

Historia e ideve, njëlloj si historia politike, shënon perëndime dhe restaurime, shfronësime dhe rikthime. Nëse dikush do të pohonte, dhjetë vite të shkuara, se retorika do të bëhej sërish një disiplinë e rëndësishme, mund të dukej qesharak. Në atë kohë, pothuaj ishte harruar ajo çfarë mendonte Valery mbi “rolin e dorës së parë” që luajnë në poezi “fenomenet retorike”. Një variacion mbi “figurat”, i shkruar nga letrari me shije të holla e elegante J. Paulhan, jo gjithmonë lexohej me të njëjtin interes. Ata që ishin më largpamës e dinin se lënda me emrin jashtë përdorimi, retorikë, “ndër disiplinat antike, ishte ajo që më shumë e meritonte më shumë emrin shkencë” (P. Guiraud). Por as vetë nuk dukej se ushqenin shpresa të tepruara në ndonjë rilindje të saj.

Autor:

Albas

Botues:

Albas

Viti i botimit:

2017

Faqet:

243

ISBN:

978-9928-02-834-1

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Retorika e përgjithshme figurat e komunikimit”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − 3 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X