info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Sojliu mendjemprehtë, Don Kishoti i Mançës

1,000 L

Shumë pak mund të ketë ngelur pa thënë për Don Kishotin. Në këtë kulm të letërsisë universale, në romanin e parë modern, Servantesi trilloi historinë e një sojliu fshatar, i cili marroset prej leximit të tepërt të romaneve kalorësiake dhe, si kalorës i mirëfilltë endacak, merr udhët me qëllimin e mirë për t’u ardhur në ndihmë nevojtarëve.

Bli

Shumë pak mund të ketë ngelur pa thënë për Don Kishotin. Në këtë kulm të letërsisë universale, në romanin e parë modern, Servantesi trilloi historinë e një sojliu fshatar, i cili marroset prej leximit të tepërt të romaneve kalorësiake dhe, si kalorës i mirëfilltë endacak, merr udhët me qëllimin e mirë për t’u ardhur në ndihmë nevojtarëve.

Kësisoj, në shoqëri të babaxhanit dhe të të padjallëzuarit Sanço Pança, Don Kishoti përfshihet në një sërë aventurash të pabesueshme, të cilat i rrëmbejnë të qeshurat lexuesit, pasi jeta që na rrëfen Servantesi është e gëzueshme, shpotitëse e dramatike, dhe njëherazi e këndshme dhe optimiste, pavarësisht ndeshtrashave të ekzistencës.

Autor:

Miguel de Cervantes

Botues:

Albas

Përktheu:

Bajram Karabolli

Viti i botimit:

2022

Faqet:

704

ISBN:

978-9928-375-88-9

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Sojliu mendjemprehtë, Don Kishoti i Mançës”

Your email address will not be published.

20 + 7 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X