info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Lartësi

950 L

Ngjarjet zhvillohen në Bullgarinë e vitit 1872, një periudhë ku lulëzuan komitetet revolucionare, që luftonin kundër turqve për liri dhe identitet, një periudhë e njohur në histori si Rilindja Bullgare. Kjo është një kohë e luftës për tëhequr zgjedhën turke dhe dëshirën për arsimim e afirmim të identiteti kombëtar. Idealet e kohës janë dhënë përmes dy personazheve, dy djemve të sinqertë: Giços së arsimuar disi dhe shokut të tij kleptoman e naiv, Asenço.

Bli

Ata nisen të armatosur me armë dhe libra nga qyteti i Kotelit, për t’u bashkuar me një grup kaçakësh revolucionarë në male.

Karakteret e tyre pasqyrojnë një përzierje mes mizorive banditeske dhe idealizimit revolucionar, ndërsa aventurat e tyre formojnë një kuadër të pasur komik, të gjallëruar prej përpjekjeve të Giços për të edukuar shokun e tij. Dy personazhet tona, rrethuar në male nga ushtria turke, tani përballen me një dilemë, e cila vë personalitet e tyre në provë. Ata bëjnë zgjedhje të ndryshme, por të dy takohen në të njëjtin fund. Romani guxon të flakë të gjitha klishetë patriotike për këtë temë të rëndësishme të historisë, pa nënvlerësuar heroizmin e dëshpëruar të kohës.

Autor:

Milen Ruskov

Botues:

Albas

Përktheu:

Milena Selimi

Viti i botimit:

2016

Faqet:

312

ISBN:

978-9928-02-690-3

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Lartësi”

Your email address will not be published.

four × 2 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X