info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Atlas themelor i gjeografisë fizike

800 L

Ky atlas bashkon tekstin, fotografitë me ngjyra dhe ilustrimet e gjalla për të përshkruar pjesët e Tokës dhe të ujit. Në të sqarohet lëvizja e pllakave tektonike, formimi i Tokës, i shkëmbinjve dhe kristaleve, aktiviteti vullkanik dhe klimatologjia.

Bli

Ky atlas bashkon tekstin, fotografitë me ngjyra dhe ilustrimet e gjalla për të përshkruar pjesët e Tokës dhe të ujit. Në të sqarohet lëvizja e pllakave tektonike, formimi i Tokës, i shkëmbinjve dhe kristaleve, aktiviteti vullkanik dhe klimatologjia. Pjesa që sqaron parashikimin modern të motit, tregon format e jetës në oqeane dhe përmbledh veçoritë natyrore të Tokës, siç janë: malet, lumenjtë, akullnajat, shkretëtirat dhe reshjet.Pjesa e fundit përshkruan ndikimin e njeriut në planetin tonë dhe pasqyron një histori të shkurtër të përpilimit të hartave. Shumë fotografi me ngjyra dhe ilustrime të tjera, të kombinuara me një përshkrim të përmbledhur, e bëjnë këtë shtojcë referuese mjaft të nevojshme për shkollat.

Autor:

Jose Tola

Botues:

Albas

Përktheu:

Qamil Tairi

Viti i botimit:

2006

Faqet:

96

ISBN:

9989-108-37-4

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Atlas themelor i gjeografisë fizike”

Your email address will not be published.

19 − 6 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X