info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Belladona

1,200 L

Andreas Banit, shkrimtar dhe psikolog, një intelektual i mbushur me dëshirën për të jetuar, i merr jeta një drejtim të papritur, kur e nxjerrin me detyrim në pension, sepse refuzon të flirtojë me intelektualizmin e rremë të kohës. Por, përveç pensionit të mjerueshëm e të padëshiruar, mëson se është shumë i sëmurë.

Bli

Andreas Banit, shkrimtar dhe psikolog, një intelektual i mbushur me dëshirën për të jetuar, i merr jeta një drejtim të papritur, kur e nxjerrin me detyrim në pension, sepse refuzon të flirtojë me intelektualizmin e rremë të kohës. Por, përveç pensionit të mjerueshëm e të padëshiruar, mëson se është shumë i sëmurë. E teksa gërmon në të shkuarën, ndeshet me histori padrejtësish ndaj të persekutuarve dhe të pafuqishmëve. Në këtë proces të pakompromis merret me shtjellimin e tabuve të ndryshme dhe na shpalos botën e sotme, gati të çhumanizuar, ku pleqëria dhe sëmundja konsiderohen si diçka e turpshme dhe ku kinse ekziston rinia e përjetshme. Në këtë roman kaq elegant dhe të mençur, Daša Drndić trajton me guxim temat e sëmundjes, të pamundësisë për të jetuar dhe të pamundësisë për të vdekur.

Autor:

Daša Drndić

Botues:

Albas

Përktheu:

Ben Andoni

Viti i botimit:

2023

Faqet:

361

ISBN:

978-9928-392-62-6

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Belladona”

Your email address will not be published.

seventeen + nineteen =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X