info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Estetika moderne dhe lexime të tjera

900 L

“Veprat e artit janë një formë provokimi. Në nuk i shpjegojmë, por matemi me to. I interpretojmë sipas qëllimeve e dëshirave tona, u japin atyre një sens, origjina e të cilit nodhet në format tona të jetës e në mënyrat tona të menduarit. Veprat e artit janë lartësi të paarritshme. Ne nuk i mësyjmë përballë, por që t’i zotërojmë më mirë, u sillemi rrotull. Çdo brez i shikon nga një pozicion i ndryshëm dhe i vëren me sy të rinj, edhe pse nuk është e thënë se pikëvështrimi i tij është më i përshtatshëmi. Çdo aspekt i veprës ka orën e vet… Madje është vetëm grumbullimi i interpretimeve që jep sensin e plotë të një vepre arti për brezin që vjen.”

A. Hauser

Bli

“Veprat e artit janë një formë provokimi. Në nuk i shpjegojmë, por matemi me to. I interpretojmë sipas qëllimeve e dëshirave tona, u japin atyre një sens, origjina e të cilit nodhet në format tona të jetës e në mënyrat tona të menduarit. Veprat e artit janë lartësi të paarritshme. Ne nuk i mësyjmë përballë, por që t’i zotërojmë më mirë, u sillemi rrotull. Çdo brez i shikon nga një pozicion i ndryshëm dhe i vëren me sy të rinj, edhe pse nuk është e thënë se pikëvështrimi i tij është më i përshtatshëmi. Çdo aspekt i veprës ka orën e vet… Madje është vetëm grumbullimi i interpretimeve që jep sensin e plotë të një vepre arti për brezin që vjen.”

A. Hauser

Autor:

Prof. Dr. Stefan Çapaliku

Botues:

Albas

Viti i botimit:

2014

Faqet:

191

ISBN:

978-9928-02-367-4

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Estetika moderne dhe lexime të tjera”

Your email address will not be published.

fifteen + 20 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X