info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Lepuri kthehet

1,000 L

Është viti 1969 dhe kohët po ndryshojnë. Amerika do të ulë njeriun e parë në Hënë, Lufta e Vietnamit është në kulmin e saj dhe tensioni racor është në rritje. Jeta nuk është aq e thjeshtë sa dikur, të paktën jo për “Lepur” Engstrëmin.

Bli

Është viti 1969 dhe kohët po ndryshojnë. Amerika do të ulë njeriun e parë në Hënë, Lufta e Vietnamit është në kulmin e saj dhe tensioni racor është në rritje. Jeta nuk është aq e thjeshtë sa dikur, të paktën jo për “Lepur” Engstrëmin. Gruaja e ka braktisur, duke e lënë me të birin adoleshent, rrezikon të pushohet nga puna dhe nëna po i vdes. Papritur, pjesë e jetës së tij të pështjelluar bëhet Xhilli, një tetëmbëdhjetëvjeçare e arratisur, e cila nis të jetojë në shtëpi me të dhe bëhet e dashura e tij. Por, kur ajo fton mikun e saj të jetojë me ta, një zezak i ri dhe radikal, i quajtur Skitër, harmonia e brishtë e çiftit prishet në mënyrë të pakthyeshme. “Lepuri kthehet” është i dyti nga katër romanet e John Updike, që përqendrohet te personazhi qendror, Herri “Lepur” Engstrëm. Duke rrëfyer se si Lepuri i zgjidh ose i ndërlikon më tej problemet e tij, Updike krijon një roman me rëndësi të dorës së parë.

Autor:

John Updike

Botues:

Albas

Përktheu:

Granit Zela

Viti i botimit:

2021

Faqet:

496

ISBN:

978-9928-356-52-9

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Lepuri kthehet”

Your email address will not be published.

one + two =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X