info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Marko Polo

550 L

Marko Polo vinte nga një familje veneciane. Ai ndërmori një udhëtim marramendës në Kinë, kur ishte vetëm shtatëmbëdhjetë vjeç. Po aq vite qëndroi në shërbimin e Khanit të Madh dhe jetoi në kulmin e lulëzimit të Dinastisë Mongoliane.

Bli

Marko Polo vinte nga një familje veneciane. Ai ndërmori një udhëtim marramendës në Kinë, kur ishte vetëm shtatëmbëdhjetë vjeç. Po aq vite qëndroi në shërbimin e Khanit të Madh dhe jetoi në kulmin e lulëzimit të Dinastisë Mongoliane. Gjatë kësaj periudhe arriti të mësonte për organizmin e atij vendi të paanë, veprat kolosale publike, sistemin e postave, përdorimin e parasë prej letre apo punimin e mëndafshit. Pas kthimit në vendlindje, që nga burgu, ku u burgos rastësisht, Marko Polo mundi të na tregonte përvojën e tij fantastike të mbledhur në Librin e mrekullirave të botës. Konsiderohet si një nga udhëtarët më të mëdhenj të mesjetës, si dhe ai që “zbuloi” Kinën para perëndimorëve.

Autor:

Nuria Barba

Botues:

Albas

Përktheu:

Sidita Gjipali

Viti i botimit:

2015

Faqet:

64

ISBN:

978-9928-02-442-8

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Marko Polo”

Your email address will not be published.

19 − 1 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X