info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Mbretëreshë Teuta

550 L

Mbretëresha ilire Teuta është një nga figurat më spikatëse të grave në historinë europiane, që kanë drejtuar shtete dhe fuqi të mëdha. Ajo ishte gruaja e mbretit të lavdishëm Agron, i cili vdiq papritur në vitin 231 para erës sonë dhe ishte ajo që mori në dorë fatet e Ilirisë.

Bli

Mbretëresha ilire Teuta është një nga figurat më spikatëse të grave në historinë europiane, që kanë drejtuar shtete dhe fuqi të mëdha. Ajo ishte gruaja e mbretit të lavdishëm Agron, i cili vdiq papritur në vitin 231 para erës sonë dhe ishte ajo që mori në dorë fatet e Ilirisë. Shkodra në atë kohë ishte një nga qytetet e dëgjuara në Adriatik e Mesdhe. Me një zgjuarsi dhe kurajë të veçantë, kjo stratege ushtarake i dha një dritë të re qytetërimit ilir. Por, në një luftë të pabarabartë me Senatin Romak, më së fundi ajo pranoi të tërhiqej nga froni, në mënyrë që vendi i saj të mos digjej e shkretohej nga ushtritë e huaja. Populli e mbajti atë të gjallë në këngët dhe legjendat e tij.

Autor:

Luan Rama & Sulid Kasemi

Botues:

Albas

Viti i botimit:

2017

Faqet:

64

ISBN:

978-9928-02-983-6

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Mbretëreshë Teuta”

Your email address will not be published.

eleven − one =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X