info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Mitologjia

1,000 L

Mitologjia është tërësia e miteve të krijuara nga njerëzit në lashtësi, me të cilat ata shpjegonin dukuritë natyrore, sëmundjet, marrëdheniet personale dhe familjare, luftërat… Në këtë vëllim janë përmbledhur mitet më të shquara të disa kulturave, shumë prej të cilave kanë karakteristika të përbashkëta, edhe pse janë krijuar në disa kontinente të ndryshme.

Bli

Mitologjia është tërësia e miteve të krijuara nga njerëzit në lashtësi, me të cilat ata shpjegonin dukuritë natyrore, sëmundjet, marrëdheniet personale dhe familjare, luftërat… Në këtë vëllim janë përmbledhur mitet më të shquara të disa kulturave, shumë prej të cilave kanë karakteristika të përbashkëta, edhe pse janë krijuar në disa kontinente të ndryshme. Mitet janë dhënë shkurtimisht dhe nxirren në pah veçoritë e tyre dalluese. Gjithashtu jepen pamje që identifikojnë personazhin mitik dhe emri i tij korrespondues në kulturat e tjera. Në fund të vëllimit ka një tregues emëror të personazheve mitike, me emrat që kanë ato në kultura të ndryshme, si: greke, romake, egjiptiane, hinduse, kineze, amerikane etj.

Autor:

Luis Tomas Melgar Valero

Botues:

Albas

Përktheu:

Viola Dona

Viti i botimit:

2015

Faqet:

130

ISBN:

978-608-237-024-8

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Mitologjia”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight + 16 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X