info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Odiseja treguar fëmijëve

1,200 L

Poema homerike “ODISEJA” tregon aventurat e rrezikshme të Odisesë (Uliksit), gjatë kthimit në shtëpi, ku e priste gruaja e tij e dashur, Penelopa, i biri, Telemaku, i ati, Laerti dhe njerëzit besnikë të oborrit të tij. Pas 10 vitesh luftë në Trojë dhe pas rënies së saj, Odiseja ndërmerr udhëtimin e tij plot rreziqe, udhëtim që e mbajti larg familjes edhe 10 vite të tjera.

Bli

Poema homerike “ODISEJA” tregon aventurat e rrezikshme të Odisesë (Uliksit), gjatë kthimit në shtëpi, ku e priste gruaja e tij e dashur, Penelopa, i biri, Telemaku, i ati, Laerti dhe njerëzit besnikë të oborrit të tij. Pas 10 vitesh luftë në Trojë dhe pas rënies së saj, Odiseja ndërmerr udhëtimin e tij plot rreziqe, udhëtim që e mbajti larg familjes edhe 10 vite të tjera. Poseidoni, Perëndia e Deteve, i zemëruar me Odisenë, i dërgon peripeci të rrezikshme, që e mbajnë larg vendit të tij. Por Perëndesha Athina e donte shumë Odisenë dhe e ndihmon të kthehet në shtëpi. Në mungesë të Odisesë, mëtuesit e pallatit mbretëror gllabërojnë pasuritë dhe kërkojnë që Penelopa të zgjidhte njërin prej tyre për burrë. Homeri u këndoi kaq bukur peripecive të këtij luftëtari dinak për t’u kthyer të vendin e tij.

Autor:

Rosa Navarro Duran

Botues:

Albas

Përktheu:

Viola Dona

Viti i botimit:

2019

Faqet:

216

ISBN:

978-9928-282-95-8

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Odiseja treguar fëmijëve”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 3 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X