info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Rumi i ndaluar

950 L

Pas takimeve të panumërta dhe jetëdhënëse me Shemsiun e Tabrizit, Rumi, ky mistik i madh i shekullit XIII, poet dhe pararendës i valles së dervishëve fluturues, hoqi dorë nga shumë parime të fesë zyrtare, duke këmbëngulur se vetëm tretja e plotë vetjake në energjitë e madhërishme të Zotit të Lum mund të sjellë kënaqësinë që shpirti e kërkon me kaq ngulm.

Bli

Pas takimeve të panumërta dhe jetëdhënëse me Shemsiun e Tabrizit, Rumi, ky mistik i madh i shekullit XIII, poet dhe pararendës i valles së dervishëve fluturues, hoqi dorë nga shumë parime të fesë zyrtare, duke këmbëngulur se vetëm tretja e plotë vetjake në energjitë e madhërishme të Zotit të Lum mund të sjellë kënaqësinë që shpirti e kërkon me kaq ngulm. Më pas, vetvetiu, Rumi filloi të fliste gjuhën e poezisë. Ndërkohë, ndjekësit e tij, me dyzet e katër mijë vargjet që nxori nga goja, përpiluan njëzet e tri vëllime, nën titullin e përbashkët “Divani”.

Autor:

Nevit O. Ergin & Will Johnson

Botues:

Albas

Përktheu:

Ukë Buçpapaj

Viti i botimit:

2021

Faqet:

176

ISBN:

978-9928-356-31-4

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Rumi i ndaluar”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X