info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Xha Gorioi

1,000 L

Romani Xha Gorioi është vlerësuar si një nga shtyllat mbajtëse të Komedisë njerëzore. Ndonëse ky roman mbyllet me vdekjen e Gorioit, komedia vazhdon. Ky kontrast i fuqishëm nuk gjendet vetëm te kjo vepër, por përbën thelbin e krijimtarisë së tij.

Bli

Romani Xha Gorioi është vlerësuar si një nga shtyllat mbajtëse të Komedisë njerëzore. Ndonëse ky roman mbyllet me vdekjen e Gorioit, komedia vazhdon. Ky kontrast i fuqishëm nuk gjendet vetëm te kjo vepër, por përbën thelbin e krijimtarisë së tij. Temë kryesore e këtij romani është fati i njeriut në familje dhe në shoqërinë ku jeton. Vetë autori ka thënë, se: ideja e “Komedisë njerëzore” më erdhi nga një krahasim midis njerëzimit dhe kafshërisë.

Autor:

Honore de Balzac

Botues:

Albas

Përktheu:

Primo Shllaku

Viti i botimit:

2019

Faqet:

384

ISBN:

978-9928-311-05-4

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Xha Gorioi”

Your email address will not be published.

six + 10 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X