info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Abel Sançez: një histori pasioni

800 L

“Abel Sançez” është një nga veprat më të ndjeshme të Miguel de Unamunos, që mund të lexohet si një histori pasioni apo si historia e një pasioni. Përfaqëson përfshirjen në një mënyrë të re narrative në karrierën romantike të Unamunos: atë të rrëfimtarit.

Bli

“Abel Sançez” është një nga veprat më të ndjeshme të Miguel de Unamunos, që mund të lexohet si një histori pasioni apo si historia e një pasioni. Përfaqëson përfshirjen në një mënyrë të re narrative në karrierën romantike të Unamunos: atë të rrëfimtarit. Kjo temë, që i përket trashëgimisë së kulturës dhe që është trajtuar prej letërsisë në të gjitha zhanret, merr një trajtim të dyfishtë në këtë vepër, pasi mund të lexohet si varianti tjetër i historisë së Kainit dhe Abelit – një histori pasioni – ose si analiza e brendisë së një personazhi – historia e një pasioni. Edhe përtej kësaj, Unamuno përpiqet të depërtojë në atë që, në dukje, është ves historik zilie dhe cinizmi i spanjollëve.

Autor:

Miguel De Unamuno

Botues:

Albas

Përktheu:

Antonio Çikollari

Viti i botimit:

2023

Faqet:

154

ISBN:

978-9928-807-33-5

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Abel Sançez: një histori pasioni”

Your email address will not be published.

five × three =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X