info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Ana Frank

550 L

Ana Frank lindi në Frankfurt, në vitin 1929. Tri vite më vonë, familjes së saj iu desh të emigronte në Vendet e Ulëta, për shkak të terrorit nazist. Në ditarin e saj ajo shkroi për gjithçka kaloi e jetoi në shtëpinë ku u fsheh së bashku me familjen e saj dhe njerëz të tjerë, për t’i shpëtuar persekutimit gjerman ndaj hebrenjve.

Bli

Ana Frank lindi në Frankfurt, në vitin 1929. Tri vite më vonë, familjes së saj iu desh të emigronte në Vendet e Ulëta, për shkak të terrorit nazist. Në ditarin e saj ajo shkroi për gjithçka kaloi e jetoi në shtëpinë ku u fsheh së bashku me familjen e saj dhe njerëz të tjerë, për t’i shpëtuar persekutimit gjerman ndaj hebrenjve. Butësia, bashkëjetesa, shpresa, frika, debatet në një hapësirë të vogël, monotonia, dashuria, ankthi i lirisë dhe një mori ndjenjash, gjithçka e shkruar nga një vajzë që ëndërronte të bëhej shkrimtare, por që ndërroi jetë për shkak të tifos dhe çmendurisë që përfshiu Europën në mesin e parë të shekullit XX.

Autor:

Carmen Gil

Botues:

Albas

Përktheu:

Viola Dona

Viti i botimit:

2018

Faqet:

64

ISBN:

978-9928-258-05-7

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Ana Frank”

Your email address will not be published.

twelve − 1 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X