info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Bretkosat

650 L

“Bretkosat” është një nga komeditë më kryesore të njëmbëdhjetë veprave të Aristofanit, që kanë mbërritur deri në ditët e sotme. Dionisi, i maskuar si Herkuli, zbret në Had, me qëllim që të kthejë në tokë Euripidin, sepse teatri athinas vuan ndërkaq nga mungesa e krijuesve të përmasave të tilla.

Bli

“Bretkosat” është një nga komeditë më kryesore të njëmbëdhjetë veprave të Aristofanit, që kanë mbërritur deri në ditët e sotme. Dionisi, i maskuar si Herkuli, zbret në Had, me qëllim që të kthejë në tokë Euripidin, sepse teatri athinas vuan ndërkaq nga mungesa e krijuesve të përmasave të tilla. Pra, edhe Eskili e Sofokliu janë shpërngulur në Botën e Poshtme. Pas shumë peripecish e keqkuptimesh komike, Dionisi, zot i argëtimeve dhe i teatrit, mbërrin përfundimisht në mbretërinë e Plutonit, pikërisht në çastin kur atje përgatitet zhvillimi i një konkursi poezie midis Euripidit dhe Eskilit.

Autor:

Aristofani

Botues:

Albas

Viti i botimit:

2023

Faqet:

126

ISBN:

978-9928-807-36-6

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Bretkosat”

Your email address will not be published.

15 + 19 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X