info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Burime të zgjedhura nga Historia e Marrëdhënieve Ndërkombëtare

1,000 L

Kjo përmbledhje dokumentesh dhe tekstesh të ndryshme që lidhen me Marrëdhëniet Ndërkombëtare (MN), mbulon një periudhë të gjatë historike në marrëdhëniet mes shteteve, që fillon nga kohët e lashta, shek. XIII o. Kr., deri në fund të shekullit XX. Një mjet studimi dhe pune për studiuesit e historisë së marrëdhënieve ndërkombëtare, studentë dhe të interesuar të ndryshëm për këto probleme i ka munguar deri tani botimeve tona universitare. Kjo anatologji është para së gjithash një mjet didaktik i domosdoshëm për të gjitha kurset e studimeve universitare, që lidhen me historinë e përgjithshme dhe marrëdhëniet ndërkombëtare.

Bli

Kjo përmbledhje dokumentesh dhe tekstesh të ndryshme që lidhen me Marrëdhëniet Ndërkombëtare (MN), mbulon një periudhë të gjatë historike në marrëdhëniet mes shteteve, që fillon nga kohët e lashta, shek. XIII o. Kr., deri në fund të shekullit XX. Një mjet studimi dhe pune për studiuesit e historisë së marrëdhënieve ndërkombëtare, studentë dhe të interesuar të ndryshëm për këto probleme i ka munguar deri tani botimeve tona universitare. Kjo anatologji është para së gjithash një mjet didaktik i domosdoshëm për të gjitha kurset e studimeve universitare, që lidhen me historinë e përgjithshme dhe marrëdhëniet ndërkombëtare. Tekstet dhe dokumentat e botuara janë grupuar sipas kronologjisë e kombinuar edhe me kriterin tematik, duke ua kushtuar disa prej tyre zonave me interes gjeopolitik si p.sh. Çështja Lindore, problemet koloniale, integrimi dhe bashkëpunimi evropian e të tjera. Zgjedhja e teksteve dhe dokumenteve është bërë duke pasur në qendër të vëmendjes Evropën dhe rajonet e tjeratë lidhura ngushtë me të nga ana historike dhe politike. Përpos kriterit kronologjik, kriteri gjeografik i përzgjedhjes së dokumenteve lidhet kryesisht me Evropën dhe herë pas here, sipas tematikës së zgjedhur, me rajonet për rreth saj, si Linjda e Afërme, ose vende si SHBA-ja, kontinente si Azia, Afrika, që kanë qenë nën ndikimin e saj në kohët moderne.

Autor:

Petrit Nathanaili

Botues:

Albas

Viti i botimit:

2015

Faqet:

328

ISBN:

978-9928-02-591-3

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Burime të zgjedhura nga Historia e Marrëdhënieve Ndërkombëtare”

Your email address will not be published.

three × four =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X