info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Dora d’Istria

550 L

Dora d`Istria me emrin e vërtetë Elena Gjika, lindi në Rumani në vitin 1828 dhe vdiq në Firence në vitin 1888. Kjo poliglote e vërtetë ishte pinjolle e familjes shqiptare Gjika, që u largua nga Shqipëria në shekullin XVII dhe u vendos në Vllahi e Rumani, duke nxjerrë figura të mëdha politike të Rumanisë, Moldavisë, etj.

Bli

Dora d`Istria me emrin e vërtetë Elena Gjika, lindi në Rumani në vitin 1828 dhe vdiq në Firence në vitin 1888. Kjo poliglote e vërtetë ishte pinjolle e familjes shqiptare Gjika, që u largua nga Shqipëria në shekullin XVII dhe u vendos në Vllahi e Rumani, duke nxjerrë figura të mëdha politike të Rumanisë, Moldavisë, etj. Shpejt ajo u bë një nga intelektualet europiane më në zë të epokës së vet. Spikati veçanërisht në botimet letrare, si dhe me studimet e saj historike e folklorike, e mbi të gjitha si luftëtare e palodhur për çështjet kombëtare e sociale të popujve, siç ishte dhe çështja shqiptare nën Perandorinë Osmane. Kontributi i saj politik e letrar ishte i jashtëzakonshëm.

Autor:

Luan Rama & Entela Kasemi

Botues:

Albas

Viti i botimit:

2016

Faqet:

64

ISBN:

678-9928-02-800-6

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Dora d’Istria”

Your email address will not be published.

sixteen − 2 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X