info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Eneida treguar fëmijëve

1,200 L

“ENEIDA” është vepër epike latine, e shkruar rreth viteve 29-19 p.e.s., nga poeti romak,Virgjili. Ajo i përket epokës së poemave homerike. Në të rrëfehet historia legjendare e princit trojan, Enea. Ai ishte i biri i Ankizit, mbretit dardan dhe i perëndeshës Venus (Afërdita).

Bli

“ENEIDA” është vepër epike latine, e shkruar rreth viteve 29-19 p.e.s., nga poeti romak,Virgjili. Ajo i përket epokës së poemave homerike. Në të rrëfehet historia legjendare e princit trojan, Enea. Ai ishte i biri i Ankizit, mbretit dardan dhe i perëndeshës Venus (Afërdita). Pas rënies së Trojës, perënditë kishin përcaktuar fatin e tij dhe ai duhej të themelonte një qytet të ri tokën e latinëve. Enea ndërmori një udhëtim plot peripeci drejt Italisë, ku u bë dhe paraardhësi i romakëve. Enea ishte i njohur tashmë me legjendën dhe mitin greko-romak, duke qenë personazh e Iliadës. Eneida konsiderohet gjerësisht si një nga veprat më të mëdha të letërsisë latine.

Autor:

Rosa Navarro Duran

Botues:

Albas

Përktheu:

Viola Dona

Viti i botimit:

2019

Faqet:

2019

ISBN:

978-9928-300-80-5

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Eneida treguar fëmijëve”

Your email address will not be published.

4 × five =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X