info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Ismail Qemali

550 L

Ismail Qemal Vlora lindi në Vlorë më 24 janar 1844, në një familje të madhe, të nderuar e të njohur në botën osmane. Babai i tij mori pjesë në revoltat kundër Tanzimatit. U shkollua në gjimnazin “Zosimea”, ku mësoi disa gjuhë të huaja, edhe si autodidakt.

Bli

Ismail Qemal Vlora lindi në Vlorë më 24 janar 1844, në një familje të madhe, të nderuar e të njohur në botën osmane. Babai i tij mori pjesë në revoltat kundër Tanzimatit. U shkollua në gjimnazin “Zosimea”, ku mësoi disa gjuhë të huaja, edhe si autodidakt. Më vonë, nisi karrierën diplomatike e politike në administratën osmane dhe, në fund të shekullit XIX, u bë një nga figurat e opozitës pro-perëndimore kundër sulltanit. Me një kurajë të jashtëzakonshme e mes përpjekjesh të mëdha, atëherë kur Shqipëria rrezikonte të zhdukej nga harta ballkanike, ai arriti të bashkojë mundin e shpresat e patriotëve shqiptarë dhe të shpallë në Vlorë më 28 Nëntor 1912, Pavarësinë e Shqipërisë.

Autor:

Luan Rama & Sulid Kasemi

Botues:

Albas

Viti i botimit:

2016

Faqet:

64

ISBN:

978-9928-02-809-9

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Ismail Qemali”

Your email address will not be published.

twenty − 1 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X