info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Kleopatra

550 L

Lindi në Aleksandri, në qytetin e themeluar nga Aleksandri i Madh, në grykën e Nilit. Ishte mbretëresha e fundit e Egjiptit dhe jetoi në epokën kur ky qytetërim madhështor ishte në rënie të plotë.

Bli

Lindi në Aleksandri, në qytetin e themeluar nga Aleksandri i Madh, në grykën e Nilit. Ishte mbretëresha e fundit e Egjiptit dhe jetoi në epokën kur ky qytetërim madhështor ishte në rënie të plotë. Në kundërshtim me legjendën që rrethon figurën e saj, ajo ishte një grua e zgjuar dhe inteligjente, zotëronte shumë gjuhë të huaja dhe kishte një njohje të gjerë. Udhëhoqi mirë mbretërinë e saj gjatë viteve të vështira që ishte në fron dhe përdori aftësitë joshëse në shërbim të politikës dhe mirëqenies së Egjiptit. Dashuritë e saj me Jul Cezarin dhe Mark Antonin ishin të sinqerta dhe nuk kishin domosdoshmërish qëllim bashkimin me Perandorinë Romake, që kërcënonte territorin e saj.

Autor:

Maria Joao Costa & Manuel Morgado

Botues:

Albas

Përktheu:

Sidita Gjipali

Viti i botimit:

2015

Faqet:

64

ISBN:

978-9928-02-442-8

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Kleopatra”

Your email address will not be published.

5 × 2 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X