info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Komediania

1,050 L

Wadysaw Reymont, i cili vjen për herë të parë në shqip, është një nga shkrimtarët polakë më në zë. Në vitin 1924 u nderua me çmimin Nobel për Letërsi, i përzgjedhur mes shkrimtarëve: Thomas Mann, George Bernard Shaw dhe Thomas Hardy.

Bli

Janka, një vajzë e re në ndjekje të lirisë dhe në kërkim të vetërealizimit, vendos të bëhet aktore. Puna në skenë na jep idenë se ëndrra e saj është realizuar, por realiteti ka pak lidhje me pritshmëritë. Pagesa që merr, nuk është e mjaftueshme për të përballuar jetesën. Roli i madh që i ishte premtuar, i hiqet. Si rezultat i dështimeve, ajo arrin një pikë kritike: e sëmurë, e vetmuar, e lodhur nga lufta për mbijetesë, e privuar nga shpresa për një ndryshim të fatit, ajo përpiqet t’i japë fund jetës. Komediania është një ndër veprat më të rëndësishme të Reymont-it, krahas romaneve Toka e premtuar dhe Fshatarët.

Wadysaw Reymont, i cili vjen për herë të parë në shqip, është një nga shkrimtarët polakë më në zë. Në vitin 1924 u nderua me çmimin Nobel për Letërsi, i përzgjedhur mes shkrimtarëve: Thomas Mann, George Bernard Shaw dhe Thomas Hardy.

Autor:

WŁADYSŁAW STANISŁAW REYMONT

Botues:

Albas

Përktheu:

Edlira Lloha

Viti i botimit:

2021

Faqet:

448

ISBN:

978-9928-356-28-4

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Komediania”

Your email address will not be published.

11 + one =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X