info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Nikola Tesla

550 L

Që i vogël shfaqi interes për elektricitetin. Shumë nga shpikjet e tij nuk u kuptuan dhe nuk u mirëpriten për kohën.

Bli

Lindi në Smiljan, fshat në Kroacinë e sotme. Që i vogël shfaqi interes për elektricitetin. Shumë nga shpikjet e tij nuk u kuptuan dhe nuk u mirëpriten për kohën. Nikola Tesla nuk u mjaftua vetëm me shpikjet e sistemit të rrymës alternative, i cili ndryshoi mënyrën e jetesës në botë, por edhe shpikje të tjera, si: drita fluoroshente, llamba me gaz neon, komunikimet valore, sistemet valore të transmetimit të energjisë, rrezet lazer, telekomandat, shpikjet e para në robotikë etj. Gjatë gjithë jetës, ai regjistroi rreth 300 patenta shpikjesh në të gjithë botën dhe hodhi idetë e para për përdorimin e energjisë diellore dhe asaj detare. Shpikjet e tij kanë edhe sot një ndikim të jashtëzakonshëm në njerëzim.

Autor:

Latif Ajrullai

Botues:

Albas

Viti i botimit:

2019

Faqet:

64

ISBN:

978-608-237-063-7

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Nikola Tesla”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + 20 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X