info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Onufri

550 L

Onufri, piktori më i fuqishëm dhe më i rëndësishmi shqiptar i pikturës mesjetare të shek. XVI, krahasohet, me piktorët më të mëdhenj botërorë të asaj kohe.

Bli

Onufri, piktori më i fuqishëm dhe më i rëndësishmi shqiptar i pikturës mesjetare të shek. XVI, krahasohet, nga studiuesit tanë dhe ata të huaj, me piktorët më të mëdhenj botërorë të asaj kohe. Ngjyra e kuqe, që spikat në shumicën e tablove të tij dhe që simbolizon, mesa duket, përpjekjet e mundimshme të shqiptarëve për liri, e dallon menjëherë nga piktorët e tjerë bashkëkohës, si të Shqipërisë apo dhe ata të Ballkanit.

Autor:

Luan Rama & Entela Kasemi

Botues:

Albas

Viti i botimit:

2017

Faqet:

64

ISBN:

978-9928-300-00-3

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Onufri”

Your email address will not be published.

four × two =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X