info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Tapeti im i kuq

650 L

Ky është libri i tretë poetik i piktorit dhe arkitektit të njohur Maks Velo. Piktori i dënuar në regjimin komunist për mospërshtatje të krijimtarisë me ideologjinë komuniste vazhdon të ruajë origjinalitetin dhe spontanitetin e tij si krijues.

Bli

Ky është libri i tretë poetik i piktorit dhe arkitektit të njohur Maks Velo. Piktori i dënuar në regjimin komunist për mospërshtatje të krijimtarisë me ideologjinë komuniste vazhdon të ruajë origjinalitetin dhe spontanitetin e tij si krijues. Në një stil plot simbole dhe fjalë të kursyera, duke ruajtur të njëjtin ekuilibër të figuracionit siç bën edhe me pikturat e tij.

“Jeta ëndërr është

Si pemë e shartuar,

Frutat nuk janë as të ëmbla, as të hidhura.

Ëndrrat balona me helium

Ulen poshtë

Ose baloni ulet normalisht

Ose baloni digjet si zog i vrarë.”

Autor:

Maks Velo

Botues:

Albas

Viti i botimit:

2015

Faqet:

80

ISBN:

978-9928-20-606-4

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Tapeti im i kuq”

Your email address will not be published.

thirteen + 2 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X