info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Tefta Tashko Koço

550 L

Tefta Tashko Koço (1910 – 1937), kjo bijë e një familjeje atdhetare, ishte ndër të parat soprano shqiptare, që solli muzikën operistike në vendin tonë. Bashkë me një grup artistësh ajo hodhi themelet e muzikës profesioniste shqiptare dhe njëkohësisht u bë një nga interpretueset më të shquara të këngës sonë popullore.

Bli

Tefta Tashko Koço (1910 – 1937), kjo bijë e një familjeje atdhetare, ishte ndër të parat soprano shqiptare, që solli muzikën operistike në vendin tonë. Bashkë me një grup artistësh ajo hodhi themelet e muzikës profesioniste shqiptare dhe njëkohësisht u bë një nga interpretueset më të shquara të këngës sonë popullore. Koleksioni i disqeve me këngët e saj është një dëshmi e bukur dashurie e përkushtimi ndaj artit dhe popullit të saj.

Autor:

Luan Rama & Sulid Kasemi

Botues:

Albas

Viti i botimit:

2017

Faqet:

64

ISBN:

978-9928-02-975-1

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Tefta Tashko Koço”

Your email address will not be published.

two × three =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X