info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Zbulesa e modernitetit

800 L

Zbulesa e modernitetit lidh, në një vepër të hapur, tekstet autoriale për modernitetin letrar, të shkruara përgjatë më shumë se një dekade. Kështu, Zbulesa e modernitetit merr shenjat e një vepre, në kuptimin çfarë veprën e mendon Zherar Zheneti, por të hapur, qoftë edhe për t’u vijuar në libra të tjerë.

Bli

Zbulesa e modernitetit lidh, në një vepër të hapur, tekstet autoriale për modernitetin letrar, të shkruara përgjatë më shumë se një dekade. Kështu, Zbulesa e modernitetit merr shenjat e një vepre, në kuptimin çfarë veprën e mendon Zherar Zheneti, por të hapur, qoftë edhe për t’u vijuar në libra të tjerë.

Libri ka objekt modernitetin si fenomen, si epokë e si shkollë letrare shqipe dhe provohet me autorë e me vepra, madje me shfaqje estetike tipike për të, gjithnjë duke kryqëzuar shfaqjet universale që i takojnë fenomenit me shfaqjet autentike të letërsisë shqipe. Kështu, diskursi lakohet nga teoria te veprat konkrete e lidhet në një mësim për modernitetin, si dhe jep mësimin e përsëritur se teoria formulohet e provohet përmjet leximit të veprave letrare konkrete.

Autor:

Kujtim M. Shala

Botues:

Albas

Viti i botimit:

2020

Faqet:

258

ISBN:

978-9928-311-37-5

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Zbulesa e modernitetit”

Your email address will not be published.

six + three =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X