info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

BEN
ANDONI

Përkthyesi e librit “Humnera

Ben Andoni ka lindur më 1966 në Tiranë dhe ka studiuar Histori dhe Gjeografi në Universitetin e Tiranës. Prej vitit 1996 është gazetar profesionist dhe prej vitesh aktivizohet si publicist. Ka shkruar për gazetën Koha Jonë, ishte redaktor kulture i gazetave Gazeta Shqiptare dhe Korrieri, kryeredaktor i revistës ABC dhe zëvendëskryeredaktor i revistës MAPO dhe i revistës politike Java.

Veç kësaj, ka qenë korrespondent i agjencisë së lajmeve të Beogradit BETA dhe disa agjencive të tjera të huaja. Ben Andoni ka mbi 30 autorë të përkthyer nga serbishtja, kroatishtja, boshnjakishtja dhe anglishtja. Disa nga autorët më të njohur ardhur në shqip janë Meša Selimović Derviš i Smrt, Vladimir Arsenijević U potpalublju, Vasko Popa me veprën e tij poetike,

Milorad Pavić Predeo slikan čajem, Enes Karić Pjesme divljih ptica, Dasa Drndić Sonnenschein, Ceszlav Milos Facing the River (Poetry), Vladimir Nabukov Pnin, Tadeusz Rozewicz përmbledhje e veprës së tij poetike, Srđan Valjarević Komo, Srdan Srdić Sator etj.

tjerë

Amantia Kapo
Amantia Kapo
Filozofi-sociale
Myrteza Shini
Myrteza Shini
Filozofi-sociale
Milena Selimi
Milena Selimi
Filozofi-sociale
Edlira Lloha
Edlira Lloha
Filozofi-sociale
Kestrina Peza
Kestrina Peza
Filozofi-sociale
Ben Andoni
Ben Andoni
Filozofi-sociale
X