info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

MILENA
SELIMI

Përkthyese e librit “Fizika e trishtimit

Milena Selimi ka eksperiencë të pasur si gazetare, përkthyese, skenariste dhe shkrimtare, si dhe përvojë menaxhimi në media. Ka bashkëpunuar në Organizata Kombëtare e Ndërkombëtare si korrespondente, koordinatore, moderatore dhe anëtare jurie në fushën e gazetarisë, filmit dhe kritikës.

Ka sjellë në shqip vepra të ndryshme nga  bullgarishtja, maqedonishtja dhe serbishtja dhe ka sjellë në shqip vepra të autorëve Nikola Madzirov, Alek Popov, Edo Popoviç, Milen Ruskov, Ognjen Spahić, Vladan Matijević, Lidija Dimkovska. Ka studiuar Gjuhë shqipe  dhe Letërsi në Universitetin e Tiranës dhe si dhe ka kryer studimet Master në Gazetari Televizive në universitetin “Kliment Ohridski”, Sofje.

Ka  përvojë menaxhimi në media, si drejtoreshë në Kanalin 2 të Radio Tiranës, kryeredaktore në revistat “Kult” dhe “Jeta”, kryeredaktore e programeve në Radio Tirana dhe Këshilltare për Media dhe Komunikim në Ministrinë e Kulturës. Punon si Drejtoreshë e Medias dhe Komunikimit në COD ‒ Center for Openness and Dialogue.

tjerë

Kestrina Peza
Kestrina Peza
Filozofi-sociale
Myrteza Shini
Myrteza Shini
Filozofi-sociale
Ben Andoni
Ben Andoni
Filozofi-sociale
Mimoza Hysa
Mimoza Hysa
Filozofi-sociale
Amantia Kapo
Amantia Kapo
Filozofi-sociale
Milena Selimi
Milena Selimi
Filozofi-sociale
X