info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

I fundmi i Kastriotëve

700 L

Romani për fëmijë “I fundmi i Kastriotëve” hedh dritë mbi një ngjarje tragjike të historisë së Shqipërisë, e cila njihet shumë pak nga lexuesi shqiptar.

Bli

Romani për fëmijë “I fundmi i Kastriotëve” hedh dritë mbi një ngjarje tragjike të historisë së Shqipërisë, e cila njihet shumë pak nga lexuesi shqiptar.

Në vitin 1481, pasi u rrit e u bë burrë, Gjon Kastrioti vendosi të kthehej në Krujë për të organizuar një kryengritje, me dëshirën për të vazhduar bëmat e atit të tij, Skënderbeut të lavdishëm.

Si do të vijojnë përpjekjet e tij për ta çliruar Shqipërinë nga zgjedha turke, në rrethanat e reja që janë krijuar në vend, pesëmbëdhjetë vite pas vdekjes së të atit?

Shkrimtari Bedri Dedja, duke u mbështetur në fabulën dhe subjektin e veprës me të njëjtin titull, shkruar nga Andon Frashëri, ndërtoi mbi skeletin e saj një vepër të re, së cilës i dha formën e romanit për fëmijë.

Autor:

Bedri Dedja

Ilustrimet:

Meri File

Botues:

Albas

Viti i botimit:

2021

Faqet:

172

ISBN:

978-9928-356-46-8

Jepni vlerësimin tuaj për librin “I fundmi i Kastriotëve”

Your email address will not be published.

five × 5 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X