info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Këngët e Milosaos

700 L

Përshtatja e poemës Këngët e Milosaos në gjuhën e sotme shqipe nga studiuesi Dhimitër Shuteriqi e lehtëson dhe e bën më të afërt komunikimin e lexuesit të shek. XXI me këtë vepër të De Radës, shkruar në dialektin e arbëreshëve të Kalabrisë.

Bli

Përshtatja e poemës Këngët e Milosaos në gjuhën e sotme shqipe nga studiuesi Dhimitër Shuteriqi e lehtëson dhe e bën më të afërt komunikimin e lexuesit të shek. XXI me këtë vepër të De Radës, shkruar në dialektin e arbëreshëve të Kalabrisë. Është menduar që, veçanërisht për nxënësit, studentët dhe lexuesit e specializuar, të përfshihet në këtë botim edhe varianti origjinal arbëresh (botimi I, 1836). Botimi shoqërohet me disa vlerësime kritike, që studiues të njohur i kanë bërë veprës dhe figurës së De Radës, si dhe me pasthënie nga studiuesja Lili Sula.

Poezia ka ardhur nga brigjet tuaja dhe atje duhet të kthehet përsëri.

Lamartin

Autor:

Jeronim DeRada

Botues:

Albas

Përshtati në Shqip:

Dhimitër Shuteriqi

Viti i botimit:

2021

Faqet:

136

ISBN:

978-9928-332-64-6

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Këngët e Milosaos”

Your email address will not be published.

two × three =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X