info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Leonardo da Vinçi

550 L

I ardhur nga Vinçi, një fshat i Toskanës në Italinë Qendrore, Leonardo qe piktor, skulptor, inxhinier, arkitekt, shpikës dhe shkrimtar, prototipi i njeriut të Rilindjes. Në pikturë dhe skulpturë ai u dallua për risitë gjeniale të dritëhijes, sfumaturës, përspektivës, ekspresivitetit dhe për saktësitë shkencore.

Bli

I ardhur nga Vinçi, një fshat i Toskanës në Italinë Qendrore, Leonardo qe piktor, skulptor, inxhinier, arkitekt, shpikës dhe shkrimtar, prototipi i njeriut të Rilindjes. Në pikturë dhe skulpturë ai u dallua për risitë gjeniale të dritëhijes, sfumaturës, përspektivës, ekspresivitetit dhe për saktësitë shkencore. Nga pikturat e tij spikat Mona Liza (gjendet në Muzeun e Luvrit, Paris). është një portret relativisht i vogël, por i njohur për buzëqeshjen enigmatike, ku Da Vinçi pikturoi gruan e Françesko del Xhokondës, prandaj kjo pikturë njihet gjithashtu si Xhokonda.

Autor:

Antonio Tello

Botues:

Albas

Përktheu:

Viola Dona

Viti i botimit:

2014

Faqet:

64

ISBN:

978-9928-02-442-8

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Leonardo da Vinçi”

Your email address will not be published.

eight − 4 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X