info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close
Moikom Zeqo: Bisedë me Kapelabërësin e Çmendur dhe Lepurin e Bardhë

E vetmja gjë që ka qenë e qartë ka qenë të menduarit. Një kthjelltësi e madhe e të menduarit unë nuk lexoja dot, temperatura nuk më linte të përqendrohesha. Vajza ime vogël, Kleitia, që më ndenji mbi kokë, e gjithë familja në fakt, gruaja fëmijët. Më thotë: “Bab, çfarë do lexosh ndonjë gjë?” “Dëgjo duhet ta dëgjoj nga ty, dua të lexosh vetëm ‘Liza në botën e çudirave’. Një burrë 70-vjeçar që do të dëgjojë Lewis Carroll-in e famshëm profesorin e matematikës, se matematicien ka qenë ai që ka shkruar gjoja një përrallë që është më moderne sesa librat… një bisedë rreth tryezës me Kapelabërësin e Çmendur dhe Lepurin e Bardhë. Moderniteti i kësaj, dialogu që është aty është quajtur një prozë paraprijëse për Uliksin e Xhoisit, aq modernitet ka. Ky ka qenë libri i vetëm që kam dëgjuar gjatë temperaturave: “Liza në botën e çudirave”.

 

Burimi: Fragment nga “Rrëfimi në Prognozë”, emision i Luljeta Prognit  2 nëntor, 2019, News24

Shto një koment

Adresa juaj e email nuk do të publikohet. Fushat që përmbajnë * janë të detyrueshme

17 − 12 =

X