info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Apokalipsi i Kasandrës

750 L

Monologu poetik dhe dramatik “Apokalipsi i Kasandrës”, me nëntitull dytësor “Lajm lindës”, që i prezantohet lexuesit shqiptar, rijetëson mitin e njohur të Kasandrës, bijës së Priamit dhe Hekubës, e cila njihej në lashtësi për dhuntitë e saj profetike.

Bli

Monologu poetik dhe dramatik “Apokalipsi i Kasandrës”, me nëntitull dytësor “Lajm lindës”, që i prezantohet lexuesit shqiptar, rijetëson mitin e njohur të Kasandrës, bijës së Priamit dhe Hekubës, e cila njihej në lashtësi për dhuntitë e saj profetike. Kasandra e Dimitriadisit është një anti-Kasandër, një grua e dhënë totalisht pas joshjes dhe dashurisë me Apolonin, e cila pohon dhe ripohon shprehjen e njohur të Niçes: “Trupi ka më shumë të drejtat se dituria më e madhe”.

Kasandra e Dimitriadisit është një rrëfim në retrospektivë e ndjesive seksuale të përjetuara nga ajo pas bashkimit të saj me Apolonin dhe shndërrimit të jo-së së saj të dikurshme në po.

Autor:

Dimitris Dimitriadis

Botues:

Albas

Përktheu:

Eleana Zhako

Viti i botimit:

2019

Faqet:

104

ISBN:

978-9928-300-82-9

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Apokalipsi i Kasandrës”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − seventeen =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X