info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Konektorët e tekstit në gjuhën shqipe

700 L

Synimi i këtij studimi është përshkrimi dhe analizimi i konektorëve të tekstit në gjuhën shqipe dhe i marrëdhënieve që ata shprehin, duke u bazuar në të dhëna të shumta empirike, si dhe trajtimi i mënyrave të përdorimit të tyre në gjuhën shqipe, kryesisht në standard.

Bli

Synimi i këtij studimi është përshkrimi dhe analizimi i konektorëve të tekstit në gjuhën shqipe dhe i marrëdhënieve që ata shprehin, duke u bazuar në të dhëna të shumta empirike, si dhe trajtimi i mënyrave të përdorimit të tyre në gjuhën shqipe, kryesisht në standard.

Si një nga fushat e reja të gjuhësisë në Shqipëri, studimet në gjuhësinë e tekstit në përgjithësi janë të pakta. Dhe vetë objekti i këtij studimi, në kuadrin e teorive të tekstit, është shumë pak i trajtuar. Objekti i këtij studimi ka kushtëzuar dhe përzgjedhjen e mjeteve gjuhësore që do të trajtohen në këtë punim, një pjesë e të cilave nuk janë të trajtuara plotësiosht as në fjalorët dhe as në gramatikat e gjuhës shqipe.

Autor:

Linda Mëniku

Botues:

Albas

Viti i botimit:

2014

Faqet:

320

ISBN:

978-9928-02-368-1

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Konektorët e tekstit në gjuhën shqipe”

Your email address will not be published.

seven − 1 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X