info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Tranzicioni i vonuar: shkaqe dhe shkaktarë

700 L

Një mënyrë shpjegimi e ofruar prek autorit për tranzicionin e vonuar nga regjimi komunist, apo të një “demokracie me defekte” është ajo e ballafaqimit me idetë politike, normat, standartet, vlerat e “demokracisë funksionale” të argumentuar nga teoricienët e sistemit politik të demokracisë liberale dhe politikave.

Bli

Një mënyrë shpjegimi e ofruar prek autorit për tranzicionin e vonuar nga regjimi komunist, apo të një “demokracie me defekte” është ajo e ballafaqimit me idetë politike, normat, standartet, vlerat e “demokracisë funksionale” të argumentuar nga teoricienët e sistemit politik të demokracisë liberale dhe politikave. Nga interpretimet e tyre evidentohen “shkaqe objective” të përcjella nga trashëgimia e sistemit komunist, por që, në kapërcimin e tyre, diktohet medoemos roli I “faktorit subjektiv” i shprehur me vendin e rolin e elitave politike, analistëve, qytetarëve, që është më se I përcaktuar nga shkalla e formësimit kulturor, liberal e demokratik dhe të përkushtimit të tyre ndaj demokracisë me të vërtetë funksionale.

Autor:

Prof. dr. Llambro Filo

Botues:

Albas

Viti i botimit:

2020

Faqet:

160

ISBN:

978-9928-311-22-1

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Tranzicioni i vonuar: shkaqe dhe shkaktarë”

Your email address will not be published.

three × 3 =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X