info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Albana
Shala

Përkthyesi e librit “Humnera

Albana Shala është diplomuar për gjuhë angleze në Universitetin e Tiranës më 1990 dhe ka kryer studime të thelluara për të Drejtën Ndërkombëtare dhe Zhvillimin në Institutin e Shkencave Sociale në Hagë, si dhe studime master për art dhe media në po të njëjtin institut.

Ka botuar tre libra: përmbledhjen me poezi “Papa Dixhital” (Shtëpia botuese “Dituria”, 2009),të nderuar më çmimin “Migjeni” nga Ministria e Kulturës së Shqipërisë; përmbledhjen me poezi “Parajsa është e portokalltë” (2010); përmbledhjen me tregime “Ngarkesa e fëmijës” (2013).

Si hartuese dhe koordinatore e programeve ndërkombëtare në fushën e medias së lirë, ka marrë pjesë në shumë trajnime, konferenca dhe aktivitete të rëndësishme ndërkombëtare.

X