info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Luljeta
Lleshanaku

Përkthyesi e librit “Humnera

Luljeta Lleshanaku është diplomuar në Universitetin e Tiranës, në degën gjuhë-letërsi më 1997. Ka ndjekur International Writing Program, në Universitetin e Iouas, në vitin 1999 dhe është diplomuar në Master in Fine Arts, në degën Creative Writing, në Warren Wilson College, po në SHBA, në vitin 2012.

Është autore e shtatë përmbledhjeve me poezi në gjuhën shqipe dhe e shtatë përmbledhjeve të botuara në gjuhë të tjera. Është gjithashtu edhe përkthyese e disa veprave nga gjuha angleze në shqip, si: romani “E bija e varrmihësit”

i Joyce Carol Oates-it (ALBAS, 2016), përmbledhja me shkrime kritike “Kur shpirti flet” i Helen Vendler-it (OMBRA GVG, 2008), cikël poezish nga Anne Swir dhe Denise Levertov (revista letrare “Mehrlicht”).

tjerë

Milena Selimi
Milena Selimi
Filozofi-sociale
Amantia Kapo
Amantia Kapo
Filozofi-sociale
Mimoza Hysa
Mimoza Hysa
Filozofi-sociale
X