info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Cristian
Crusat

Shtërgjet

Cristian Crusat ka lindur më 1983 në Spanjë. U diplomua në nivelin master për studime letrare në universitetin Complutense të Madridit dhe për gjuhësi të aplikuar në universitetin Menendez Pelayo të Santanderit dhe Institutin Cervantes.

Gjithashtu, ka mbrojtur doktoraturën në letërsi krahasuese në universitetin e Amsterdamit. Ka jetuar në Francë, Marok dhe Holandë. Crusat është autor i Estatuas (2006), Të qetë në kohë lufte (Tranquilos en tiempo de guerra (2010) dhe Teori e shkurtër për udhëtimin dhe për shkretëtirën (2011), me të cilin u nderua me Çmimin e Bashkimit Europian për Letërsinë. Në vitin 2010 fitoi çmimin Manuel Internacional. Ka botuar ese, përkthime dhe artikuj letrarë në shumë revista spanjolle dhe në Amerikën Latine.

Cristian Crusat është përkthyes dhe redaktor i El deseo de lo unico. Teoria de la ficción, ese kritike e shkrimtarit francez Marcel Schwob (Paginas de Espuma, 2012). Crusat jep mësime të gjuhës spanjolle dhe të letërsisë jashtë vendit.

X