info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Herman
Koch

Shtërgjet

Herman Koch ka lindur më 1953 në Holandë. Është shkrimtar, autor televiziv, gazetar, eseist. Romanit i tij i parë Red ons (1989) është një përzierje e rrëfimit dhe e tiradës, në stilin e Salingerit.

Në romanet e tij të mëvonshme, ai shfaqet si një shkrimtar realist dhe ironik. Personazhet e tij kryesore ndihen bosh, të trajtuara padrejtësisht dhe në kërkim të një rrugëdaljeje. Vepra të tjera të tij janë Eten met Emma (2000) dhe Denken aan Bruce Kennedy (2005), por romani Darka (2009) u përkthye në mbi 21 gjuhë të botës, shiti miliona kopje në të gjithë Europën dhe u nderua me çmimin NS Audience award.

Varianti holandez i filmit Darka u shfaq në kinema më 2013, ndërsa varianti në gjuhën angleze, me regji të Cate Blanchet, po xhirohet dhe pritet të shfaqet së shpejti.

X