info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Thomas
Kinsella

Poezi të zgjedhura

Milen Ruskov (1966) është shkrimtar dhe përkthyes bullgar që jeton në Sofje. Është diplomuar për filologji në Universitetin e Sofjes në vitin 1995. Aktualisht është doktorant në gjuhësi në Akademinë Bullgare të Shkencave.

Që prej vitit 2001, ai punon si përkthyes në profesion të lirë nga gjuha angleze. Ka shkruar tri romane: Lartësi (2011) me temën e Rilindjes Bullgare të shekullit të 19-të. Libri u nderua me Çmimin e madh nga Ministria Bullgare e Kulturës, me Çmimin Kombëtar Hristo G. Danov, dhe me çmimin Canetti Elias. Thrown into Nature (2008) është një roman për futjen e duhanit në Europë prej Spanjës. Ky libër u nderua me Çmimin e Vitit në Bullgari.

Edhe libri i tij i parë: Pocket Encyclopaedia of Mysteries (2004) që rrëfen historinë e traditave okulte evropiane të Rilindjes është nderuar me çmimin për debutimin më të mirë.

tjerë

X