info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Ida
Hegazi Hoyer

Më fal

Milen Ruskov (1966) është shkrimtar dhe përkthyes bullgar që jeton në Sofje. Është diplomuar për filologji në Universitetin e Sofjes në vitin 1995. Aktualisht është doktorant në gjuhësi në Akademinë Bullgare të Shkencave.

Që prej vitit 2001, ai punon si përkthyes në profesion të lirë nga gjuha angleze. Ka shkruar tri romane: Lartësi (2011) me temën e Rilindjes Bullgare të shekullit të 19-të. Libri u nderua me Çmimin e madh nga Ministria Bullgare e Kulturës, me Çmimin Kombëtar Hristo G. Danov, dhe me çmimin Canetti Elias. Thrown into Nature (2008) është një roman për futjen e duhanit në Europë prej Spanjës. Ky libër u nderua me Çmimin e Vitit në Bullgari.

Edhe libri i tij i parë: Pocket Encyclopaedia of Mysteries (2004) që rrëfen historinë e traditave okulte evropiane të Rilindjes është nderuar me çmimin për debutimin më të mirë.

tjerë

Clemens Meyer
Clemens Meyer
Filozofi-sociale
Svetlana Žuchová
Svetlana Žuchová
Filozofi-sociale
Olivier Guez
Olivier Guez
Filozofi-sociale
Darko Tusevljakovic
Darko Tusevljakovic
Filozofi-sociale
X