info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Nata, Dritat

900 L

Bli

Autori: Clemens Meyer
Përkthyesja: Anna Kove
Vepra: Nata, Dritat


Kategoria:

Personazhe të çuditshme mbushin tregimet e Clemens Meyer-it: një burrë i divorcuar që shpenzon të gjitha paratë në baste garash, duke shpresuar që të fitojë për të mbuluar shpenzimet për shërimin e qenit të tij; boksierë, të burgosur, të pastrehë dhe ëndërrimtarë, që bredhin në qytetet e natës etj. Nëpërmjet ngjarjeve që zhvillohen në apartamente të vogla, depo të shkreta, burgje dhe buzë lumit, Meyer-i godet të tashmen e ashpër dhe gjen dritat që shkëlqejnë në errësirë. Ai luan tingujt e kohës së tij me fjali të ashpra, të thukëta, por delikate; tregon për iluzionet e mëdha, për dëshirat dhe vetminë. Nga një tregim i shkurtër i këtij vëllimi mund të bëhet një film i madh. “Unë dua të shkruaj histori që ndriçojnë”, shprehet ai për tregimet e librit Nata, dritat.

Autor:

Clemens Meyer

Botues:

Albas

Përktheu:

Anna Kove

Viti i botimit:

2019

Faqet:

248

ISBN:

978-9928-300-88-1

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Nata, Dritat”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × five =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X