info@albas.al
TEL: 04 580 0160
Close

Zhdukja e Josef Mengelesë

900 L

Bli

Autori: Olivier Guez
Përkthyes: Amantia Kapo
Vepra: Zhdukja e Jozef Menglesë


Kategoria:

Jozef Mengele (Engjëlli i Vdekjes), ish-torturuesi i Aushvicit, më 1949 mbërrin në Argjentinë. I fshehur pas pseudonimeve të ndryshme, ai beson se mund të krijojë një jetë të re në Buenos- Ajres. Për tri dekada me radhë, ai jetoi i qetë në Amerikën e Jugut, ndonëse kishte kryer eksperimente nga më të tmerrshmet mbi të burgosurit e Aushvicit. Ai kishte aftësinë të ishte gjithnjë disa hapa para agjentëve të Mosadit, policisë ndërkombëtare dhe gazetarëve nga mbarë bota…

Në këtë roman të bazuar në hulumtime rigoroze, pothuajse tërësisht në dokumentet historike, Olivier Guez ndjek gjurmët e Mengelesë gjatë viteve të largimit të tij nga Europa. Zhdukja e Jozef Mengelesë e vë lexuesin në një kërkim letrar në gjurmët e një prej figurave më të pahijshme dhe kriminale të shekullit të njëzetë.

Autor:

Olivier Guez

Botues:

Albas

Përktheu:

Amantia Kapo

Viti i botimit:

2019

Faqet:

228

ISBN:

978-9928-300-77-5

Jepni vlerësimin tuaj për librin “Zhdukja e Josef Mengelesë”

Your email address will not be published.

18 + six =

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër.

X